Gennemtestede produkter Hurtig levering Faguddannet support Vagtordning Har du brug for hjælp så giv os et ring: Tlf. 71747173

Mazda

Mazda, en bilproducent, som på rigtig mange punkter på ingen måde minder om andre bilfirmaer. Altid klar på at gå sin egen vej har Mazda produceret en helt anderledes elbil, med en helt unik tilgang til både batteriets rækkevidde og til bilens design.

Mazda har nemlig ikke bare udviklet en bil, som skal være så god som muligt på så mange punkter som muligt, men har derimod leveret en el-bil, som tager hensyn til forbrugernes krav. Derfor har thecharger.dk også anskaffet sig et stort udvalg af el-billadere, som passer perfekt til Mazdas elbiler og hybrider.

 

Mazda og elbilbranchen

Mazda har eksisteret i over 100 år nu, og i den tid har firmaet fået en stor erfaring inden for bilbranchen. Derfor er det sandt, at mens firmaet er relativt lille i forhold til andre kendte bilproducenter, så er de helt med på, hvordan de gør bilerne så god som muligt.

Derfor er de også gået efter kvalitet over kvantitet, og de har dermed kun lavet én eneste el-bil: Mazda MX-30, som blev introduceret i 2020. Den viser så til gengæld også tydeligt Mazdas tilgang til el-bilerne. De skal være moderne, med det nyeste nye inden for teknologi og elektricitet, men samtidig må bilen heller ikke lægge for stort et pres på miljøet. Det er noget, som ses tydeligt i deres første el-bil.

Det skal også nævnes, at selvom det er deres første el-bil, så er det tydeligt at se, at det er Mazda, som har produceret den. Mazda er nemlig ikke bange for at gå sin egen vej - de er eksempelvis de eneste, som stadig bruger Wankelmotorer. Derfor har Mazda MX-30 også en række spændende træk, som særskiller den fra andre el-biler.

Mazda MX-30 - deres første elbil

Det første, som man lægger mærke til, når man studerer MX-30’eren, må uden tvivl være bagdørene. De er nemlig designet, så de åbner baglæns, og ikke forlæns ligesom næsten alle andre biler. Det åbner bilen op på en helt unik måde, og det gør det meget nemt at stige ind.

Noget af det, som dog gør bilen helt unik, er Mazdas tilgang til batteriet. Hvor andre bilfirmaer har forsøgt at give el-bilerne så lang en rækkevidde som muligt, så har Mazda taget en helt anden tilgang. De har studeret, hvor langt en typisk europæer kører om dagen - omkring 50 km, og så har de tilpasset batteriet derefter. Derfor ender bilen ud med en rækkevidde på cirka 200 km per opladning. Det hjælper klimaet med et mindre batteri, men det begrænser også bilen en smule

Til gengæld er der få andre ting, som virkelig står frem.

Den kan køre fra 0-100 på 9,7 sekunder, så på den led er den ikke specielt fantastisk, men den er rigtig behagelig at køre i. Den drejer og bremser behageligt, og selvom det er ikke en bil, man kører ekstremt hurtigt eller langt i, så er den ellers perfekt til det den skal.

Mazda - firmaet der støtter klimaet

Mazda er, som nævnt, et relativt lille bilfirma, og derfor er det også begrænset, hvor meget nyt de kan komme ud med. Alligevel er det endt relativt godt med deres MX-30’er, så det ville ikke undre noget, hvis det ikke er sidste gang, de producerer en el-bil.

På samme tid gør Mazda noget, som mange andre el-bilproducenter ikke vil gøre - de har tilladt sig at reducere MX-30’erens egenskaber for klimaets skyld. El-bilers batterier er nemlig på ingen måde gode for klimaet, og derfor har Mazda, modsat andre el-bilproducenter, ikke forsøgt at give bilen en fantastisk stor rækkevidde med et enormt batteri. Så har de i stedet givet bilen et mindre batteri og rækkevidde - som dog stadig er tilstrækkelig for langt størstedelen af kunderne, og på den måde sparet klimaet i hvert fald en lille smule.

El-billaderne, som kan redde bilen

Mazdas MX-30s helt store begrænsning er bilens rækkevidde, men det kan man heldigvis gøre noget ved. Ved thecharger.dk kan du finde et stort udvalg af el-billadere, som passer lige præcis til Mazdas elektriske bil. Det eneste, MX-30’eren har brug for at blive en fantastisk bil er en god, hurtig og regelmæssig opladning. Derfor, overvejer du at købe Mazdas elektriske bil, så tag et kig på thecharger.dk og find den perfekte oplader.

 

Gennemtestede produkter
Hurtig levering
Faguddannet support
Vagtordning

Kurven er tom

The Charger bliver en del af Norlys fra 1 marts.