Gennemtestede produkter Hurtig levering Faguddannet support Vagtordning Har du brug for hjælp så giv os et ring: Tlf. 71747173

Lexus

I 1989 skabte Toyota deres Lexus-brand. Navnet skulle repræsentere luksus og teknologi af højeste kaliber, og lige fra lanceringen af deres første bil satte de sig hårdt på markedet. Det tog dem blot et par år at udkonkurrere BMW og Mercedes som det bedst sælgende luksusbrand i USA, og i dag har de i samme stil sat deres præg på elbilbranchen. De er blevet en verdensomspændende pioner inden for elbilteknologi – både med en række hybrid-modeller men også særligt pga. deres All-Electric Lexus UX 300e.

Her hos thecharger.dk har vi et bredt udvalg af el-billadere, der både egner sig til Lexus el- og hybridbiler.

 

Lexus og elbilbranchen

I dag er Lexus Hybrid Drive nået til fjerde generation, og i 2020 lancerede den japanske bilproducent deres fuldelektriske UX 300e. Rejsen mod en elektrisk luksusbil startede i 2005, da de lancerede deres første hybridbil: RX 400h. De gav den en hybridmotor, hvis trækkraft svarede til den hos et køretøj med en 4-liters V8-motor. I 2009 kom HS 250h så til verden, hvor de introducerede en såkaldt EV-funktion. Ved et tryk på en knap kunne chaufføren nu vælge at køre på ren el – dog kun over korte afstande, men siden er det gået stærkt.

Den nyeste generation

Fjerde generation af Lexus hybridbiler er blevet selvopladende – dvs. at batteriet oplader sig selv, når du kører, sætter farten ned og bremser. Resultatet er en miljørigtig, brændstoføkonomisk bil, som er designet med blik på komfort og ingen kompromiser i forhold til at behøve plugin eller diesel. Her bør bl.a. nævnes deres UX, en SUV der kun udleder 131g CO2 pr. km, samt deres ES, en sedan der kun udleder sølle 119g pr. km. Til de fartglade er der dog også deres LS, som klarer 0 til 100 km/t på blot 5,5 sekunder.

Lexus - deres første elbil

Lexus UX 300e er deres første fuldelektriske bil. Det er en 5-sæders SUV med en batterikapacitet på 54,3 kWh, som producerer en topfart på 160 km/t og kan gå fra 0 til 100 km/t på 7,5 sekunder.

Det mest bemærkelsesværdige ved UX 300e er dog dens enorme rækkevidde. Elbilens største udfordring har altid været, at batteriet ikke har været i stand til at levere over større afstande, hvilket har skabt et marked for hybridbilen. Men med UX 300e har Lexus formået at smadre glasloftet, der længe har hængt over den fuldelektriske bil.

En UX 300e kan klare 235 km på motorvej uden opladning, og snakker vi bykørsel, så kan batteriet udholde hele 390 km uden genopladning. Skulle man have behov for at køre endnu længere, så kan den på 5% batteri oplades til 80% på 51 minutter ved en offentlig ladestander. Hjemme i garagen er det perfekt at stille bilen til opladning over natten, da en ac-opladning fra 0 til 100% tager 8 timer.

UX 300e fås desuden i tre modeller: Comfort, Premium og Luxury. Lexus formår altså igen at leve op til deres filosofi om både teknologi og luksus af høj kvalitet.

En hybridbil der leger med grænserne

Lexus har i øvrigt også lavet en luksus-coupé, der både kan læse tanker og sende pulsen i vejret. De kalder den LC, og den er baseret på deres prisbelønnede LF-LC-koncept, som så er blevet stadset til og perfektioneret af et team på over 4.000 teknikere, ingeniører og designere.

Ved hjælp af multistage-hybridteknologien kan den forstå sin chaufførs tanker. Med andre ord så bruger bilen kunstig intelligens til at udregne sin førers intentioner, sådan så den kan vælge det perfekte gear, afhængig af om det skal være behageligt eller spændende.

Men LC’en er ikke bare intelligent – den er også hurtig. Bilen er udstyret med en 3,5-liters V6-benzinmotor og to elmotorer, der snakker sammen for at skabe den perfekte harmoni. Den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 4,7 sekunder, og så er den i øvrigt stadig selvopladende ligesom deres andre hybridbiler.

Tjek vores brede udvalg af el-billadere

Her hos thecharger.dk finder du alt inden for el-billadere til din Lexus. Tag et kig på vores store udvalg og find dét, du står mangler, eller som du måske ikke vidste, at du manglede. Ladekabler, ladestationer eller -standere – vi har det hele!

Gennemtestede produkter
Hurtig levering
Faguddannet support
Vagtordning

Kurven er tom

The Charger bliver en del af Norlys fra 1 marts.