Der findes et væld af muligheder, når det kommer til ladere til din elbil.
I bund og grund kan næsten alle ladere passe til din elbil. Så længe stikket passer i din bil, kan du lade – nemt!. Resten er et spørgsmål om, hvor hurtigt din bil lader. Det er til gengæld et kæmpe stort emne, som du måske kan finde svar på her i stedet. Tilbage til spørgsmålet om de forskellige ladere.
Ikke overraskende starter vi lige med at fortælle om ladere med refusion. Så lad os tage et kig på refusion.

 

Refusion af elafgift til elbiler

Refusionen af elafgift er et momsfradrag, Skat giver til virksomheder, der benytter strøm til elbiler. Denne ordning med elafgiftsrefusion er netop blevet forlænget indtil år 2030. Refusionen justeres år for år men har de seneste år ligget mellem ca. 80 og 90 øre pr. kWh. Dertil kommer moms, hvilket giver ca. 1-1,1 kr. pr. kWh som de fleste støder på.

 

Ladeboks med refusion

Der er længe været udsigter til, at refusionsordningen skulle stoppe til elbiler, da det i praksis betyder at strømmen koster ca det halve af, hvad strøm koster normalt (2,3 kr pr. kWh). Mange udbydere af ladere til elbiler benytter sig af dette ved at videresende refusionen til forbrugeren mod et månedlig abonnement.
Markedet for ladere med refusion er i vækst, og der kommer hastigt flere muligheder. Mulighederne er langt fra ens, hvilket betyder, at det kan være svært at navigere i og egentlig også at sammenligne. Det der kan være den bedste og måske billigste løsning for én er måske dårlig og dyr for en anden.

Der findes ladeløsninger og abonnementer, hvor man lader ubegrænset for et fast månedligt beløb, og så findes der løsninger, hvor du betaler for den strøm, du bruger mod et lavere månedlig abonnement.

Til fælles har de, at de benytter refusionen som udbetaling til kunderne. Altså jo mere du lader, jo mere får du udbetalt.
Lad os præsentere et tænkt eksempel: du betaler månedlig 500 kr. i abonnement og kan lade lige så tosset du vil uden ekstra omkostninger… næsten. Du betaler altså for den strøm du har brugt men får udbetalt et fast beløb pr. kWh du har ladet. Dette er ofte omkring 2 kr. pr. kWh. Husk derpå at ca. 1 kr. pr. kWh får virksomheden i refusion, hvilket betyder at du skal bruge mere end 500 kWh hver måned for at dit abonnement har betalt sig. Det svarer til mere end 35.000 kilometer om året. Denne “all-you-can-eat” løsning er god til de personer, der kører langt hver dag uden længere perioder, hvor der ikke køres meget, for her betales selvfølgelig stadig abonnement.
Det synes vi er en skam, og kunderne skal derfor kun betale for den strøm de bruger hos LADOP.
Vi giver derfor 1 kr. i refusion til kunden pr. kWh mod et lavt månedlig abonnement på 98 kr. Vores løsning er derfor ideel til dig, der kører mindre end 35.000 om året – fordi så er der penge at spare. Denne løsning passer derfor til langt de fleste af alle elbilsejere. Der er dog et enkelt men…. Har du allerede nedsat elafgift grundet elvarme eller solceller – så kan du desværre ikke også få refusion af den strøm du benytter til elbiler – dette gælder for alle refusionsløsninger.
Men har du overhovedet behov for en aftale med refusion?

 

Ladeboks uden refusion

Det er især på kørselsudgifter, at elbilen viser, hvor billig den er. For benzinudgaven løber de årlige omkostninger op på over 12.000 kr. da benzin-Konaen er opgjort til at køre 16,1 km/l, og benzinprisen i skrivende stund er 10,29 kr pr literl.
Men for elbilen, kan dette gøres for kun lidt over 3.000 kr. pr. år. Dette kan gøres så billigt, hvis man anvender en refusionsordning som LADOP tilbyder. Med en refusionsordning betyder det, at man får refunderet en stor del af udgiften til strøm til bilen. LADOP tilbyder at refundere 1 kr. pr. kWh der lades, til kun 98 kr. pr måned. Derudover lader man typisk sin bil om natten, hvor prisen i gennemsnit er 1,7 kr. pr kWh. Når man modregner den 1 kr. som LADOP refunderer, betyder det altså, at man i praksis kan køre sin bil for 0,7 kr. pr kWh.
Sammenligner vi de endelig beløb, vil man for benzinbilen betale hele 127.826,09 over 10 år, hvor dette kun er 40.460 kr. for elbilen. I det endelige beløb for elbilen er der også indregnet opstartsgebyr på ladeboksen på 5000 kr. samt installation til omtrent 3000 kr.

 

Ladeboks uden refusion

Mange elbilsejere vælger at købe deres egen lader uden abonnement. Det er en meget simpel og let måde at holde sig kørende. Her betaler du selv fuld pris for strømmen til bilen, punktum. Det er for mange meget let at forstå når nu de mange forskellige abonnementsordninger kan være lidt svære at beregne.
Her endnu et eksempel:
Du betaler ca. 2 kr. pr. kWh du lader, og du kører ca. 10.000 kilometer om året. Det koster dig ca. 272 kroner om måneden at lade din bil uden abonnement. Havde du haft et abonnement hos LADOP havde det kun kostet dig 234 kr. Så selv personer der kører forholdsvis få kilometer om året nyder godt af et abonnement.
En lille bonus ved abonnementer er også at virksomhederne forpligter sig til at drive og sørge for at laderen altid virker. Så skulle der ske noget med laderen, så får du en ny.
Ladning uden refusion er derfor ofte kun interessant for de personer der kører færre end 7500 kilometer om året (hvilket også er meget få).

 

Hjemmelader til elbil

En af de absolut bedste ting ved en elbil med hjemmelader er muligheden for at gå ud til sin fuldt opladet bil i indkørsel hver dag. Det er den helt klare fordel ved at have en hjemmelader – Aldrig at skulle bekymre sig om plads ved den nærmeste lader og opladning langt fra hjemmeadressen.
Så har du hus, lejlighed, rækkehus eller noget helt tredje, hvor der er plads til en lader til elbilen, så er det guld værd når hverdagen først kører derudaf. “Men hvad så når jeg er på farten og har behov for at lade?” – er ofte det første spørgsmål der trænger sig på hos folk der overvejer en hjemmelader.

 

Lad elbilen op på farten

Der findes i dag mange forskellige muligheder for at lade din bil op på farten. De store ladenetværk som for eksempel Clever eller Eon i Danmark har begge gjort det muligt at benytte deres ladere og afregne med det samme som du kender det fra en tankstation. I stedet for kreditkort, benyttes blot apps. Hos Clever kan du bruge deres egen app og blot tilknytte betalingskort. Du har måske allerede EasyPark app’en installeret – på den kan du starte, stoppe og betale ladning på Eon’s standere. Har du Tesla, kan du selvfølgelig altid benytte dig af deres ladenetværk i hele verden. Det er derfor nemt og bekvemt at lade på farten selvom du kun har abonnement på en hjemmelader.

Så få bestilt din hjemmelader med det samme!

 
Alle der kigger på ny bil i 2021 og frem bør købe en elbil – punktum. Udbuddet er blevet så godt og fordelene bliver kun flere og flere.

Når den nye elbil så er på vej – så har vi den rette ladeløsning til dig