Gennemtestede produkter Hurtig levering Faguddannet support Vagtordning Har du brug for hjælp så giv os et ring: Tlf. 71747173

Hvad er lastbalancering?

Lastbalancering - last balancering - Fasefordeling - Facefordeling i drift

Når du kigger på lastbalancering ved strøm, så er det en betegnelse for, hvordan fordelingen af strømmen på de forskellige faser fordeles. Lastbalancering er noget alle elektrikere må tage med i deres beregninger, når de fordeler forbruget på de 3 faser. 

Det gør sig gældende i alle installationer, så forbruget bliver delt ligeligt ud på alle faser - om det er i det private eller i industrien. Det er et krav, at forbruget skal fordeles, så der ikke kommer for stor belastning på kun den ene eller 2 af faserne.

Dette gør sig også gældende ved brug af ladere til elbiler, hvor elektrikerne skal sikre, at strømmen bliver fordelt ligeligt ud. Så når 3 elbiler kommer, og hver lader med 1-fase som lademulighed, så skal forbruget deles ud på alle 3 faser. Dette er kun muligt ved brug af overvågningsværktøj, som overvåger forbruget af de enkelte faser.

Det er f.eks når 2 elbiler med hver en faselader med 10 amp bruger fase 1-2 så skal overvågningsværktøjet tildele den tredje bil fase-3. Herved fordeles alle 3 faser med 10 amp ligeligt.

 

Kurven er tom

The Charger bliver en del af Norlys fra 1 marts.