Gennemtestede produkter Hurtig levering Faguddannet support Vagtordning Har du brug for hjælp så giv os et ring: Tlf. 71747173

CEE til type 2 ladekabel - Mormorkabel

Når du vil lade din elbil, kan du støde på en lang række udfordringer. Det kan være at ladestedet ikke har en elbillader til dig, at du ikke har den rigtige app eller RFID-brik, eller der kan være noget helt tredje galt. I disse tilfælde kan mormorladere være rigtig brugbare.

Når du skal lade din bil, kan du købe et kabel med rødt (5 polet) eller blåt (3 polet) CEE stik i den ene ende og et type 2 i den anden ende. Det virker, og du vil kunne lade din bil op. Samtidig er det vigtigt at sikre sig, at sikkerheden er i orden. Til dette bør der være en boks midt på kablet, som indeholder det udstyr der gør, at ladningen slår fra ved forkert brug eller ved fejl på din bil eller dit udtag. Her gør elektronikken, at du er mere sikret mod alle farlige situationer. 

Derfor råder vi altid folk til at købe deres mormorladere med indbygget sikkerhed.

Når du skal have ny el- eller hybridbil ,er det en god ide at få et ladekabel med, da der stadig er langt mellem de forskellige ladestationer. Med et ladekabel kan du lade op de fleste steder, om du er på besøg hos venner, eller f.eks. hos mormor (deraf navnet). 

Mere strøm på en gang

Når du skal lade med meget strøm, så bilen får mere energi på kort tid, er det vigtig at det anvendte stik kan holde til strømladningen. Her skal du op og have et ladekabel med CEE stik på, da disse stik nemlig er lavet til større strømmængder. De kommer både som 5 polet og 3 polet. Forskellen her ligger i, at stikket med 5 polet lader med 3 faser, mens stikket med 3 polet kun anvender én fase. Dette betyder, at stikket med 5 polet giver endnu mere energi til din bil. Her skal du dog være opmærksom på, om din bil er lavet til at kunne modtage denne mængde energi.

Ellers er der også de 3 polet som er blå. Denne har kun én fase. Det betyder, at den lader med alt den energi, som du kan få ud af en ledning. Det er ofte 16 ampere, som er mere end du kan trække ud af en standard husinstallation. Kablet har været kendt fra campingverdenen, hvor det blå stik også kaldes "campingstik".

Når du skal lade din bil derhjemme hver dag, råder vi dig til at få intalleret en rigtig lader. Ellers anbefaler vi, at du får tjekket din installation af enten en af vores samarbejdspartner eller din lokale elektriker. Så er du sikker på, at din instillation holder i mange år fremadrettet.

Gennemtestede produkter
Hurtig levering
Faguddannet support
Vagtordning

Kurven er tom

The Charger bliver en del af Norlys fra 1 marts.