Gennemtestede produkter Hurtig levering Faguddannet support Vagtordning Har du brug for hjælp så giv os et ring: Tlf. 71747173

Brug SmartCharge i Montas app

Spar penge, sænk dit CO2-udslip eller brug mere vedvarende energi med Montas SmartCharge funktion ♻️
 
Er du interesseret i at spare penge penge mens du lader, eller lyder det mere tiltalende at sænke dit CO2-aftryk? Uanset hvad, så har Monta en smart funktion i deres app, der beregner hvornår det er bedst for dig at lade din bil. Funktionen hedder SmartCharge, og i denne guide kan du lære hvordan du sætter det op i din Monta app. Funktionen er designet til at lade dig lade på dine præmisser. SmartCharging finder det bedste tidspunkt at lade på dagen, og tager højde for dine SmartCharge præferencer, din batteristørrelse og hvor meget du har brug for at lade.

Bemærk her, at "SmartCharge"-funktionen kun er tilgængelig for private ladestandere.

 

1. Indtast dine SmartCharge præferencer

Først skal du skræddersy dine præferencer ved at følge nedenstående trin:

1.a. Klik på "mig" i navigationsmenuen i bunden af din Monta app

1.b. Rul ned til du kommer til "Indstillinger" 

Funktionen SmartCharge

1.c. I "Indstillinger" skal du nu vælge "SmartCharge præferencer"

Funktionen SmartCharge

1.d. Vælg nu dine indstillinger og tryk derefter på "Gem"

NB: Du kan også indtaste dine SmartCharge præferencer i "Indsigt"-menuen, som også ligger i bunden af din skærm, på navigationslinjen. For at taste præferencerne ind, skal du bare trykke på det orange tandhjul og vælge "SmartCharge præferencer".

Funktionen SmartCharge

Når du har gemt dine præferencer er du klar 🙌

Når du har sat dine SmartCharge præferencer op, kan du med fordel bruge Montas planlægningsfunktion, som planlægger hvornår din bil skal oplades ud fra dine SmartCharge præferencer. Funktionen starter hver gang du sætter din bil til at lade. Du kan læse mere om funktionen her, og også læse hvordan du kan sætte det op

 

2. Slå SmartCharge til

2.a. Start med at tryk på "Ladere" i navigationsmenuen i bunden af din skærm, og lokalisér så din lader og tryk på indstillingsikonet (⚙️)

Funktionen SmartCharge

2.b. Tryk på "Adgangsindstillinger"

Funktionen SmartCharge

2.c. Tryk nu på "Privat"

Funktionen SmartCharge

2.d. Vælg "Aktiver SmartCharge" og klik på "Gem ændringer"

Funktionen SmartCharge

2.e. Tryk dig selv tilbage 3 gange, indtil du kommer til skærmen der viser din lader. Her burde du nu kunne trykke på "SmartCharge". Tryk på den.

Hvis du går tre gange tilbage, og der ikke kommer noget op ligesom på nedenstående billede, så fortvivl ikke. Hvis dette sker, skal du klikke på det kort du kan se, når du går ind på menuen "Ladere", og så burde du komme ind på siden der ligner nedenstående billede.

 

Funktionen SmartCharge

2.f. Tilpas dine SmartCharge indstillinger, f.eks. funktionen "Udskudt start".

2.g. Du kan nu starte opladningen ved at swipe "Start opladning".

 

3. Aktiver Udskudt Start

Med denne funktion kan du selv sætte en tid, hvor du vil have en ladning til at begynde. Denne funktion er ideel til dem, der ønsker at fange et bestemt tidsrum til ladning. For at tilgå denne funktion skal du:

Trykke på "Sluttidspunkt", hvilket vil tillade dig at aktivere "Udskudt Start".

Funktionen SmartCharge

4.a. Vælg "Udskudt Start".

4.b. Vælg det tidligste tidspunkt du ønsker at din bil skal lade fra.

Bemærk her, at ladningen godt kan starte senere end det fastsatte tidspunkt, afhængigt af dine indstillinger. Dette skaber blot et "starttidspunktsvindue".

 

Funktionen SmartCharge

Fun fact:

Hvis du har en fast elpris fra dit elselskab, kan du bruge SmartCharge-funktionen til at fokusere på at sænke dit CO2-aftryk eller kun at benytte el fra vedvarende energikilder. På den måde hjælper du med at skabe en grønnere planet, samtidig med at du får en god pris for opladningen 🌍🌿💪

Kurven er tom

The Charger bliver en del af Norlys fra 1 marts.