10 myter om elbiler i 2021

Der er mange myter om det et køre i elbil. Det kan være, at de ikke kører særlig langt, at det tager meget lang tid at lade dem, eller bare at det er umuligt at få den ladet når det regner. Her har vi fremhævet 10 af disse myter, så du får et bedre indblik i fordelene ved at anskaffe dig en elbil!

 

Myte 1

"Elbiler er for dyre"

Elbiler bliver mere og mere attraktive og økonomisk tilgængelig for alle, da teknologien udvikles, og der kommer mange flere forskellige typer og modeller. Prisen på el er også billigere end benzin eller diesel pr. kørt kilometer. Samtidig er service og vedligeholdelse på bilerne ofte billigere. Dette er med til at holde udgifterne nede, så det er billigere at holde en bil kørende på el end det er med en forbrændingsmotor.
Alt dette betyder, at der kan være rigtig mange penge at spare ved at erhverve sig en elbil!

 

Myte 2

"De er kedelige og der er ikke mange modeller"

I 2019 blev der lanceret mere end 20 nye modeller af elbiler. Her var en af de helt store nyheder WV ID3. 2019 var også året, hvor Mercedes lancerede deres EQ-serie, hvor EQC var den første model. Selv Peugeot kom med nye modeller. Så udvalget stiger hele tiden. Der findes efterhånden mange forskellige modeller på markedet, så der også er et bredt udvald af batteripakker. Det betyder, at du kan erhverve dig en elbil med et batteri, der passer til dit kørselsbehov.
Så elbiler er slet ikke kedelige, og der er kommet et væld af modeller til dine behov. Om du er på udkig efter en familiebil eller en SUV, så har vi prøvet at samle alle bilmærker her på siden, som har lanceret modeller elbiler. 

 

Myte 3

"Det tager en evighed at oplade"

Det er ikke længere tilfældet, da du med en god lader kan lynlade dit batteri. Det er dog ikke nødvendigt at lynlade så ofte som mange tror, da ca. 70-80% af alt ladning vil kunne foregå derhjemme eller på jobbet. Men har du brug for at lade på en tur, så er der flere og flere muligheder, da størstedelen af de nye elbiler der kommer er udstyret med mulighed for at lynlade bilen på turen. På den måde kan du hurtigt komme videre, uden at bekymre dig for at løbe tør for strøm. Mængden af den strøm der bliver ladet med er også steget de sidste par år, så du nu kan lade fra alt mellem 100 - 200kW på udvalgte steder. Dette er ofte steder der ligger lige ud til motorvejen eller ved andre store indfaldsveje.

 

Myte 4

"Der er ikke nok ladestationer"

Antallet af ladestationer i Danmark stiger hele tiden, og der anslås nu at være over 3000 ladestationer i Danmark. Antallet stiger hele tiden, da man udbygger med både mindre ladere og superladere. For at få adgang til disse ladestatoner, kan man bruge apps som Plugsurfe, der har lavet aftaler med næsten alle udbydere i Danmark. Plugsurfe er også en app du kan bruge i udlandet hvis du skal på ferie. Bare i Tyskland er der over 18.000 ladere, og det er ved at være muligt at lade ved mange rastepladser i Tyskland, så du lige kan lade mens du holder en pause og strækker ben. En elbil er også en god fremtidsinvestering, da den nuværende Infrastrukturplan frem til 2035 har mål om at etablere flere og større ladestationer, så man nemt kan køre over 300 km.

 

Myte 5

"Elektricitet er farligt!"

Ligesom alle andre biler laves elbiler med den højest mulig sikkerhedsstandard. Det drejer sig om specielle sikkerhedssystemer, som sikrer mod elektriske stød og opstart af brand. Hvis en elbil kører galt, så er batteriet f.eks. sikret i en ekstra sikker kollisionskasse, og samtidig slukkes al strøm i bilen, så redningsfolkene ikke får stød.

Tyske ADAC har lavet en masse tests, der viser at sikkerheden mod brand i en elbil er større end i en bil der kører på fossile brændstoffer. Dette betyder, at du i en elbil er mere sikker mod brand i tilfælde af ulykker.
Samtidig er du sikker på ikke at få stød, når du lader din bil i regnvejr, da alle tilslutninger måles igennem inden de frigives. Så vand kan ikke være skyld i elektriske stød. Altså, så du kan være sikker 

 

Myte 6

"Elnetværket kan ikke klare alle de elbiler"

Mange frygter, at elnetværket ikke kan klare alle de elbiler der skal tilsluttes elnetværket. Den bekymring minder om dem man havde, da computeren og andet elektronisk udstyr blev introduceret, hvor man også var bange for, at vi ikke havde nok strøm, eller at nettet ikke kunne følge med. Det skal dog nævnes, at der skal laves nogle store investeringer i elnettet, hvis man skal klare målet om 1.000.000 elbiler i 2030. Dansk Energis egne beregninger viser, at man lige nu sagtens kan klare 200.000 el- og hybridbiler frem til 2025, og derefter vil man kunne realisere udbygningen. I Danmark bruger vi ca. 31 TWh om året hvor de ca. 0,16% er til ladning af elbiler. Med de seneste politiske tiltag inden for infrastruktur, skal elnetværket nok blive stærkt nok til at kunne klare de mange elbiler.

 

Myte 7

"Det beskytter ikke rigtig miljøet"

Elbiler udgør en væsentlig mindre miljøbelastning end konventionelle biler, da CO2-udledningen er mindre. Ifølge mange af elbilsproducenterne, er miljøbelastningen også mindre hvis man tager selve produktionen af bilen i betragtning. Med den seneste teknologi er elbiler også blevet endnu grønnere. Mange biler har mulighed for at lade på bestemte tidspunkter af døgnet, så du f.eks. kan indstille dem til at lade når der er sol, så du kun bruger grøn solenergi. Disse funktioner bliver mere og mere udviklet, så selv hjemmeladeren kan sættes til at starte, når solen skinner på taget. Her skal det også nævnes, at den elektriske infrastruktur i Danmark er meget grøn, og at elektricitet i fremtiden stort set kun vil komme fra bæredygtige kilder. Derfor er elbiler ikke bare et godt valg for miljøet i dag, men bliver det endnu mere i fremtiden!

 

Myte 8

"Elbiler er farlige, fordi vi ikke kan høre dem"

Siden sommeren 2019 er dette problem blevet adresseret fra politisk hold. Det er nemlig blevet lovpligtigt på elbiler leveret efter sommeren 2019 at have kunstig lyd ved kørsel under 30 km/timen. Hvis man kører mere end 30 km/timen kan man som udgangspunkt nemt høre elbilen komme, ud fra den støj dækkene laver på vejen.

Der er også en rivende udvikling i gang ift. elbilers sikkerhedssystemer, og i mange af de nye elbiler bliver der installeret hjælpeudstyr, som ikke bare sikrer føreren og passagerer, men samtidig også bidrager til at holde øje med omgivelserne og medtrafikanter. Med teknologiske udviklinger i fremtiden, kan du være endnu mere sikker i nærheden af elbiler.

 

Myte 9

"Elbiler er alt for langsomme i forhold til almindelige biler"

Denne myte passer ikke! Enhver der har kørt i en god elbil siger, at de er hurtige og sjove at køre i, da elmotorerne har masser af kræfter til at flytte bilen. Bilen accelererer hurtigt, og har et meget højt drejningsmoment. Som nogle af de første kom Tesla med deres almindelige Model S som kunne fås med gemte hestekræfter. Dette gjorde den hurtigt meget kendt og populær, da den gav en masse køreglæde til den daglige kørsel.

Derudover er både Mercedes og Porche kommet efter det med deres egne elbiler, som også giver det ekstra til hverdagsglæden. Fælles for alle elbiler er, at de er sjove og afslappende at køre i, og nok skal kunne holde farten - både i byen, på hovedvejen og motorvejen!

 

Myte 10

"Det er så dyrt at få installeret en lader"

Når du skal have elbil, så skal du først kigge på dit kørselsbehov. Kan du nøjes med at lade derhjemme eller skal du også lade på jobbet? Hvis du kun har brug for at lade derhjemme, så råder vi altid vores kunder til at få sat en elbillader op. Det kan være en Easee home eller en anden model, med eller uden abonnement, eller bare et CEE stik og så en lader til når den skal bruges. Der er mange ladeløsninger, men tænk på det som en investering i dine biler og dit hus.

Vi oplever også, at nye huse bliver bygget med klargøring til at opsætte en lader derhjemme. Dette er et ekstra element, som giver værdi til huset - ligesom f.eks at have solceller.

Vi hjælper gerne med en snak om hvordan du får den bedste løsning på jobbet eller derhjemme! Har du brug for ladning på arbejdet, så kan der også laves en løsning med en lader, som I kan deles om, hvor i alle får en brik til laderen, som i så bliver afregnet fra individuelt.

 

Har du lært noget nyt af at læse denne korte liste, eller sidder du tilbage med nogle spørgsmål, så tag endelig kontakt til os! Vi svarer gerne på generelle spørgsmål om elbiler og specielt om laderne dertil.

Tlf. 71747173
Mail. info@thecharger.dk