Gennemtestede produkter Hurtig levering Fri fragt over 999,- Gratis support Har du brug for hjælp så giv os et ring: Tlf. 71747173

Beskatning af el firmabil

Folketinget har vedtaget en række lovændringer, som har betydning for hvordan du som virksomhedsejer kan tilbyde dine medarbejder elbil som firmabil. Her er det både beskatning af fri bil hvor ladning af denne kan have indflydelse på dit valg.

Lovændringerne har virkning pr. 1. juli 2021 og løbende over de kommende år frem til 2030.

Det betyder faktisk, at du som medarbejder kan få betalt din elregning når du som medarbejder oplader elbilen hjemmefra.

Samtidig kan virksomheder betale for opsætning af ladestander og installation på medarbejderens adresse uden beskatning. Her hjælper The Charger gerne med at registrere og styre den betaling der skal gå til strømmen der bruges til hjemmeopladning af firma-elbil. Den strøm sidestilles nemlig med benzin, og indgår derfor i reglerne om fri firmabil.

Der sker en ændring af satserne for beregning af den skattepligtige værdi på grundlag af bilens pris/anskaffelsessum, som får mindre betydning. Derudover kommer der en betydelig stigning i miljøtillægget, som beregnes på grundlag af den grønne ejerafgift. Sidst, men ikke mindst, kommer der en interessant lempelse og fritagelse for beskatning af ladestandere til firmaelbiler.

Bonus info: Det er nu lovbestemt, at en ladestander kan overgå til medarbejderen, når medarbejderen stopper eller ikke skal have firmabil mere. For at dette kan være gældende, skal der have været sket en beskatning af fri elbil/plugin-hybridbil i en sammenhængende periode på min. 6 måneder (efter 1. juli 2021). Så kan du som medarbejder frit beholde og have rådighed over laderen, hvis der ikke længere stilles fri bil til rådighed.

 

 

Kurven er tom